Som mäklare har du givetvis frågor rörande föreningen. Baserat på de vanligaste frågorna som vi i styrelsen brukar få har vi försökt sammanställa lite allmän information som vi hoppas kan vara till nytta för dig. Tveka inte att kontakta oss i styrelsen om du har ytterligare frågor.

När ett överlåtelsekontrakt har skrivits ska mäklaren skicka det till styrelsen för godkännande. Juridisk person godkänns inte som ägare. Styrelsens adress är:

Brf Kampementparken
Sandhamnsgatan 57A
115 28 Stockholm

Föreningens organisationsnummer:
769611-9747

För dig som mäklare finns den viktigaste informationen om föreningen sammanställd i nedanstående dokument.

Mäklarinformation BRF Kampementparken

Ytterligare information rörande styrelse, ekonomi, stadgar etc. återfinnes på hemsidan under fliken:

Föreningen

Betalning av avgift för flyttmånaden är säljarens skyldighet. Säljaren har skyldighet att betala avgift för hel månad oavsett när köparens tillträde sker. Exempelvis om tillträde är 15 mars betalar säljaren avgiften för hela mars och avräknar resterande belopp i likvidavräkningen som mäklaren upprättar.

Garageavtal och förrådskontrakt upphör samtidigt som bostadsavtalet upphör, och betalning enligt samma princip som avgiften (dvs hel månad). Eventuell förrådsnyckel ska återlämnas till Viredo. Viredo nås på telefonnummer 08-555 160 60 eller på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Överlåtelseavgift betalas av köparen, 2,5% av aktuellt prisbasbelopp (för närvarande 1100 kr)

Pantsättningsavgift betalas av medlem som upptar nya eller lägger om sina lån, 1% av aktuellt prisbasbelopp (för närvarande 440 kr). 

Är man intresserad av att hyra förråd eller garageplats kontaktar man enklast Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Ange i mailet vad ärendet gäller, vilken förening det avser, lägenhetsnummer samt för- och efternamn. 

Administrationskostnad vid nytt garagekontrakt är 450 kr, denna betalas av medlem.

Administrationskostnad vid nytt förrådskontrakt är 500 kr, denna betalas av medlem.

Vid lägenhetsvisningar vill du säkert som mäklare sätta upp skylt som visar vägen samt ställa upp relevant port. Det går givetvis bra. På förekommen anledning ber vi dig dock att tänka på:

  • Ställ upp dörren genom att ställa något i dörren så att den inte går igen. Tänk på att inte använda något som gör att dörren tar skada eller blir skev. Använd absolut inte silvertejp eller liknande som lämnar märken.
  • Flera av våra dörrar har automatiska dörröppnare. På insidan av dörren sitter en kontakt som du måste dra ur om du ställer upp dörren. Annars kommer dörröppnaren att försöka öppna och stänga dörren upprepade gånger, vilket sliter ut öppningsmekanismen.
  • Återställ allt efter visningen så att inte skyltar, dörrstoppar etc. blir kvar.

Välkommen och lycka till med din visning.

Som medlem skall du se till att ha ett BRF-tillägg i din hemförsäkring. Detta täcker bland annat skador som du orsakar föreningen eller dina grannar, tex genom vattenläckage.

Kontrollera också att din hemförsäkring täcker stöld och skador på ditt förråd som ingår i lägenheten, samt för eventuella extra förråd som du hyr av föreningen.